Ads 468x60px

vineri, 31 ianuarie 2014

Ziua Domnului

     Ziua Domnului (Iehova, in Vechiul Testament) este prezentata in Scriptura ca o zi de judecata.

1. In Vechiul Testament, ea este timpul maniei si al judecatilor lui Dumnezeu asupra lui Israel si asupra neamurilor. Vestita de proroci, ziua aceasta a avut o implinire partiala in trecut, dar nu va fi pe deplin implinita decat in viitor, cu ocazia necazului celui mare.
Isaia 13:6,9
 6 Gemeti! caci ziua Domnului este aproape: ea vine ca o pustiire a Celui Atotputernic!
9 Iata, vine ziua Domnului, zi fara mila, zi de manie si urgie aprinsa, care va preface tot pamantul in pustiu, si va nimici pe toti pacatosii de pe el.

Ezechiel 30:3
 3 Caci se apropie ziua, se apropie ziua Domnului, zi intunecoasa: aceasta va fi vremea neamurilor.

miercuri, 22 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 10. Marturia lui Isus, Fiul lui Dumnezeu

10. MARTURIA LUI ISUS, FIUL LUI DUMNEZEU

Un alt motiv pentru care tu poti fi sigur ca Biblia este credibila este faptul ca Isus Cristos a spus ca este! Isus nu numai ca a afirmat ca El este Fiul lui Dumnezeu, ci El a dovedit ca este Fiul lui Dumnezeu prin învierea Sa dintre cei morti
 Romani 1:4
  • 4 iar în ce priveşte duhul sfinţeniei, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morţilor; adică pe Isus Hristos, Domnul nostru,
împlinind astfel sutele de profetii din Vechiul Testament, traind o viata fara de pacat si savârsind o multime de minuni. Daca Isus este Fiul lui Dumnezeu, atunci noi putem avea încredere în ceea ce spune despre Cuvântul lui Dumnezeu.

luni, 20 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 09.Puterea de transformare in bine a Bibliei

9. PUTEREA DE TRANSFORMARE ÎN BINE A BIBLIEI

Biblia afirma ca este vie si plina de putere  si s-a demonstrat a fi asa.
 Evrei 4:12
  • 12 Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.

vineri, 17 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 08.Bunavointa ucenicilor lui Isus sa sufere

8. BUNAVOINTA UCENICILOR LUI ISUS SA SUFERE


Ucenicii au murit unul câte unul, suferind si murind ca martiri pentru credinta lor ferma si pentru predicarea învierii lui Isus ca fiind un fapt istoric abslolut!
  • Istorici ca Flavius Iosifus, Eusebiu si altii ne spun ca Matei a murit junghiat cu sabia într-un oras din Etiopia. 
  • Marcu a murit în Alexandria, în nordul Egiptului, dupa ce a fost târât cu cruzime pe strazile orasului. 
  • Luca a fost spânzurat de un maslin undeva pe tarâmul Greciei. 
  • Iacov a fost decapitat în Ierusalim. 
  • Iacov cel Mic (asa cum este numic în Marcu 15:40) a fost aruncat de pe un loc înalt al Templului.
  • 40 Acolo erau şi nişte femei care priveau de departe. Printre ele erau Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov cel mic şi a lui Iose, şi Salome,

miercuri, 15 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 07.Corectitudinea Bibliei despre esecurile autorilor si eroilor sai

7. CORECTITUDINEA BIBLIEI DESPRE ESECURILE AUTORILOR SI EROILOR SAI


Franchetea Bibliei cu privire la pacatele si esecurile autorilor ei, este al saptelea motiv pentru care eu cred ca Biblia este o lucrare sincera. Corectitudinea ei la acest capitol este absolut unica între toate cartile religioase. Spre deosebire de autorii altor scrieri religioase, autorii Bibliei nu au cautat sa se puna într-o lumina favorabila sau sa se înalte pe ei însisi deloc! De fapt, ei au marturisit de buna voie ca au fost pur si simplu niste oameni pacatosi si obisnuiti. Sa luam în considerare unele din esecurile si caderile pe care scriitorii Bibliei ni le spun.
Citim despre Noe care s-a îmbatat la scurt timp dupa ce a iesit din corabie
Geneza 9:21
  • 21 A băut vin, s-a îmbătat şi s-a dezgolit în mijlocul cortului său.

marți, 14 ianuarie 2014

Legea lui Moise

      In Noul Testament avem invatatura crestina cu privire la lege:

1. Legea este in contrast cu harul. Sub har Dumnezeu daruieste dreptatea pe care El a cerut-o sub lege

Exodul 19:5
  •  5 Acum, daca veti asculta glasul meu, si daca veti pazi legamantul Meu, veti fi ai Mei dintre toate popoarele, caci tot pamantul este al Meu;

Ioan 1:17
  •  17 caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos.

Romani 3:21
  •  21 Dar acum s-a aratat o neprihanire, pe care o da Dumnezeu, fara lege  despre ea marturisesc Legea si prorocii

luni, 13 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 06. Dovada manuscriselor

6. DOVADA MANUSCRISELOR


Manuscris? Ce este un manuscris? Un manuscris este o copie scrisa de mâna al unui document vechi, care se facea înaintea inventarii masinii de imprimat, din anul 1455. Au existat unii oameni (inclusiv mormonii si musulmanii) care au facut declaratii false ca Biblia a suferit denaturari dealungul secolelor, fiind copiata si tradusa. Dar dovezile demonstreaza contrariul.

vineri, 10 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 05. Exactitatea si anticipatia uimitoare a Bibliei

5. EXACTITATEA SI ANTICIPATIA UIMITOARE A BIBLIEI

Chiar daca Biblia a fost terminata cu 2000 de ani în urma, cu mult înainte de inventarea microscopului, telescopului, satelitilor etc, ea nu contine nicio eroare stiintifica. Numai acesta poate fi considerat un miracol în sine. Fara exceptie, fiecare scriere religioasa antica are anumite vederi nestiintifice de astronomie, medicina, igiena etc.
Coranul spune în Sura 18:86 ca soarele apune într-un izvor noroios – „si când a ajuns la locul unde apune soarele , a aflat cã el apune într-un izvor noroios…” Singura exceptie la acest fel de erori, între scrierile vechi, este Biblia.

Nu numai ca Biblia nu are erori stiintifice, dar într-un mod miraculos, aduce la cunostinta numeroase, dar exacte date stiintifice despre univers, cu mii de ani înainte ca oamenii de stiinta moderni sa ajunga sa le descopere. Exista multe date de acest gen.
Datorita spatiului, o sa prezint doar câteva exemple rapide.

miercuri, 8 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 04. Confirmarea externa

4. CONFIRMAREA EXTERNA

Multi oameni nu stiu acest lucru, dar exista multe scrieri în afara de Biblie care confirma exactitatea istorica a multor nume de oameni, locuri si evenimente mentionate în Biblie.
 De fapt, surse externe confirma faptul ca cel putin 80 de persoane au fost figuri istorice, 50 de oameni din Vechiul Testament si 30 de persoane din Noul Testament (vezi lista de nume si surse de la pag. 270 din Nu am destula credinta sa fiu ateu, de Norman Geisler si Frank Turek). Datorita gravurilor si statuilor etc, noi chiar stim cum aratau 18 dintre acestia (12 din Vechiul Testament si 6 din Noul Testament).

Confirmarea externa a ceea ce spune Biblia a condus la o schimbare de vedere radicala în rândul cercetatorilor liberali cu privire la persoana lui Isus. Unii, la un moment dat, au

luni, 6 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 03. Consecventa cuprinsului Bibliei

3. CONSECVENTA CUPRINSULUI BIBLIEI

Ce vreau sa spun când vorbesc despre Consecventa cuprinsului Bibliei? Vorbesc despre armonia cuprinsului Bibliei. Din prima carte Geneza si pâna la ultima carte Apocalipsa, Biblia este absolut consecventa!

Scepticul spune: „De ce este aceasta o dovada a orginii divine? Exista multe carti care au o consecventa în cuprinsul lor.”

Sunt de acord, dar permiteti-mi sa va împartasesc sapte factori care fac consecventa Bibliei sa fie o dovada uimitoare a originii sale divine.

vineri, 3 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 02. Descoperirile arheologice

2. DESCOPERIRILE ARHEOLOGICE

În ultimii 150 de ani, arheologii au verificat credibilitatea relatarilor detaliate ale Bibliei cu privire la diferite evenimente, obiceiuri, persoane, orase, natiuni si locatii geografice. Dr. Nelson Glueck, probabil autoritatea moderna cea mai mare a arheologiei israeliene, a spus: „Nicio descoperire arheologica nu a respins vreo referinta biblica. Rezultatele descoperirilor arheologice au confirmat în mare sau în detaliu afirmatiile istorice din Biblie. În aceasi masura, evaluarea corecta a descrierilor biblice au condus adesea la descoperiri uimitoare.”

miercuri, 1 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 01.Profetia implinita

De ce ar trebui sa creada cineva ca Biblia este de fapt adevarata? Nu s-ar putea ca Biblia sa fie un fals? Nu s-ar putea sa fie o carte veche de mitologii, plina cu scrieri fanteziste si totusi înselatoare? De ce as avea încredere în Biblie?


de Charlie H. Campbell (original article)




Acestea sunt întrebări pe care oamenii inteligenţi, critici şi gânditori, le pun în zilele noastre. Acestea sunt întrebările pe care eu obişnuiam să le pun despre Biblie. Noi trebuie ca şi creştini să fim în stare să răspundem la aceste întrebări

1 Petru 3:15
  • 15 Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă,
 
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Top Crestin

Social Icons

 
Blogger Templates