Ads 468x60px

vineri, 31 ianuarie 2014

Ziua Domnului

     Ziua Domnului (Iehova, in Vechiul Testament) este prezentata in Scriptura ca o zi de judecata.

1. In Vechiul Testament, ea este timpul maniei si al judecatilor lui Dumnezeu asupra lui Israel si asupra neamurilor. Vestita de proroci, ziua aceasta a avut o implinire partiala in trecut, dar nu va fi pe deplin implinita decat in viitor, cu ocazia necazului celui mare.
Isaia 13:6,9
 6 Gemeti! caci ziua Domnului este aproape: ea vine ca o pustiire a Celui Atotputernic!
9 Iata, vine ziua Domnului, zi fara mila, zi de manie si urgie aprinsa, care va preface tot pamantul in pustiu, si va nimici pe toti pacatosii de pe el.

Ezechiel 30:3
 3 Caci se apropie ziua, se apropie ziua Domnului, zi intunecoasa: aceasta va fi vremea neamurilor.

Ieremia 46:10
 10 Aceasta zi este a Domnului, Dumnezeului ostirilor; este o zi de razbunare, in care Se razbuna El pe vrajmasii Sai. Sabia mananca, se satura, si se imbata cu sangele lor. Caci Domnul, Dumnezeul ostirilor, are o jertfa in tara de la miaza-noapte, pe malurile Eufratului.

Ioel 1:15
15 Vai! ce zi! Da, ziua Domnului este aproape, vine ca o pustiire de la Cel Atotputernic.
 
Ioel 2:1,11,31
  1 Sunati din trambita in Sion! Sunati in gura mare pe muntele Meu cel sfant, ca sa tremure toti locuitorii tarii. Caci vine ziua Domnului, este aproape!
11 Domnul face sa tune glasul Lui inaintea ostirii Sale, caci tabara Lui este foarte mare, si cel ce implineste cuvantul este puternic. Dar mare este ziua Domnului si foarte infricosata: cine o poate suferi?
31 soarele se va preface in intuneric, si luna in sange, inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata.

Amos 5:18,20
18 Vai de cei ce doresc ziua Domnului! Ce asteptati voi de la ziua Domnului? Ea va fi intuneric si nu lumina.
 
Obadia 1:15
 15 Caci ziua Domnului este aproape pentru toate neamurile. Cum ai facut, asa ti se va face; faptele tale se vor intoarce asupra capului tau.
20 Nu va fi oare ziua Domnului intuneric, in loc de lumina? Nu va fi ea intunecoasa si fara stralucire?

Tefania 1:7,14
7 Tacere inaintea Domnului Dumnezeu! Caci ziua Domnului este aproape, caci Domnul a pregatit jertfa, Si-a sfintit oaspetii.
14 Ziua cea mare a Domnului este aproape, este aproape si vine in graba mare! Da, este aproape ziua cea amarnica a Domnului, si viteazul tipa cu amar.
 
Maleahi 3:2
2 Cine va putea sa sufere insa ziua venirii Lui? Cine va ramane in picioare cand Se va arata El? Caci El va fi ca focul topitorului, si ca lesia inalbitorului.

Maleahi 4:1-5
1 Caci iata, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai, vor fi ca miristea; ziua care vine ii va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lasa nici radacina nici ramura.
 2 Dar pentru voi, care va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele neprihanirii, si tamaduirea va fi sub aripile Lui; veti iesi, si veti sari ca viteii din grajd.
 3 Si veti calca in picioare pe cei rai, caci ei vor fi ca cenusa sub talpa picioarelor voastre, in ziua pe care o pregatesc Eu, zice Domnul ostirilor.
 4 Aduceti-va aminte de legea lui Moise, robul Meu, caruia i-am dat in Horeb, randuieli si porunci, pentru tot Israelul!
 5 Iata, va voi trimite pe prorocul Ilie, inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata.

2. In Noul Testament, ea nu este o zi de 24 ore, ci o perioada care incepe dupa venirea Domnului pentru a rapi Biserica si merge pana la aratarea Sa in slava ca sa imparateasca. In 2 Petru 3, ziua Domnului are o durata si mai mare, pana atunci cand cerurile si pamantul de acum vor fi distruse.

Faptele apostolilor 2:20
20 soarele se va preface in intuneric, si luna in sange, inainte ca sa vina ziua Domnului, ziua aceea mare si stralucita.

Faptele apostolilor 17:31
 31 pentru ca a randuit o zi, in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Omul, pe care L-a randuit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita prin faptul ca L-a inviat din morti

1 Corinteni 3:13
13 lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: ziua Domnului o va face cunoscut, caci se va descoperi in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia.

1 Corinteni 5:5
5 am hotarat ca un astfel de om sa fie dat pe mana Satanei, pentru nimicirea carnii, ca duhul lui sa fie mantuit in ziua Domnului Isus.

2 Corinteni 1:14
14 cum ati si cunoscut in parte, ca noi suntem lauda voastra, dupa cum si voi veti fi lauda noastra in ziua Domnului Isus.

1 Tesaloniceni 5:2
2 Pentru ca voi insiva stiti foarte bine ca ziua Domnului va veni ca un hot noaptea.

2 Tesaloniceni 2:2
2 sa nu va lasati clatinati asa de repede in mintea voastra, si sa nu va tulburati de vreun duh, nici de vreo vorba, nici de vreo epistola, ca venind de la noi, ca si cum ziua Domnului ar fi si venit chiar.

Evrei 10:25,27
25 Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii, si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie.
27 ci doar o asteptare infricosata a judecatii, si vapaia unui foc, care va mistui pe cei razvratiti.
 
Apocalipsa 6:17
  17 caci a venit ziua cea mare a maniei Lui, si cine poate sta in picioare?
Apocalipsa 16:14
14 Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite, si care se duc la imparatii pamantului intreg, ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic.

Niciun comentariu:

 
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Top Crestin

Social Icons

 
Blogger Templates