Ads 468x60px

luni, 6 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 03. Consecventa cuprinsului Bibliei

3. CONSECVENTA CUPRINSULUI BIBLIEI

Ce vreau sa spun când vorbesc despre Consecventa cuprinsului Bibliei? Vorbesc despre armonia cuprinsului Bibliei. Din prima carte Geneza si pâna la ultima carte Apocalipsa, Biblia este absolut consecventa!

Scepticul spune: „De ce este aceasta o dovada a orginii divine? Exista multe carti care au o consecventa în cuprinsul lor.”

Sunt de acord, dar permiteti-mi sa va împartasesc sapte factori care fac consecventa Bibliei sa fie o dovada uimitoare a originii sale divine.

A. Biblia se adreseaza celor mai controversate întrebari ale vietii. Cum a aparut universul? Exista Dumnezeu? Daca da, cum este El? De ce exista omul? Care este scopul existentei noastre? De ce exista rau si suferinta în lume? Ce se întâmpla cum mine dupa ce mor?

B. Biblia este o colectie de 66 de documente diferite. Este usor sa ai armonie într-o singura carte, cum este Coranul, care contine învataturile unui singur om. Dar Biblia nu este o singura carte. Ea este o compilatie de carti: 39 de carti în Vechiul Testament si 27 de carti în Noul Testament.

C. Biblia a fost scrisa prin aproximativ 40 de autori diferiti.

D. Multi din autorii Bibliei au venit din contexte educationale si culturale diferite. Petru a fost pescar. Pavel a fost un învatat. Daniel a fost prim ministru. Asaf a fost muzician. Matei a fost vames. David a fost cioban si apoi împarat. Luca a fost istoric si medic. Consecventa Bibliei devine si mai uimitoare când luam în considerare ca...

E. Biblia a fost scrisa într-o perioada de aproximativ 1500+ de ani, acoperind vreo 60+ de generatii. Nu numai ca autorii acestia au fost separati unul de celalalt de sute de ani, dar…

F. Multi dintre autori au fost la distante de sute de kilometri unul de celalalt. Multi oameni nu realizeaza, dar Biblia a fost scrisa într-o varietate de locuri de pe trei continente: a. Africa (Egipt), b. Asia, c. Europa (Roma de exemplu). Pavel a scris patru scrisori fiind întemnitat la Roma, în Italia. Apostolul Ioan a scris în timp ce era prizonier, exilat pe insula Patmos, din Marea Mediterana. Profetul Ezechiel a scris lucrarea sa în timp ce era captiv în Babilon. Ieremia a fost într-o temnita. Luca a scris în timp ce calatorea. Daniel a scris de pe un deal si într-un palat.

G. Biblia a fost scrisa în trei limbi diferite (ebraica, aramaica si greaca).

Acum, în ciuda tuturor acestor factori diferiti, descoperim ca Biblia este consecventa, armonioasa si perfect unitara ca si document, al felului cum Dumnezeu cauta sa împace pacatosii cu El, prin persoana Fiului Sau, Isus Cristos. Aceasta este o dovada uimitoare a originii sale divine. Daca nu esti convins, mergi în vecinatatea ta si întreaba doar 10 din vecinii tai, despre care sunt credintele lor despre natura universului, sensul vietii, originea raului, calea mântuirii etc si vei vedea imediat cât de usor este sa obtii o verietate de opinii contradictorii!

Cititi si :


Niciun comentariu:

 
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Top Crestin

Social Icons

 
Blogger Templates