Ads 468x60px

luni, 20 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 09.Puterea de transformare in bine a Bibliei

9. PUTEREA DE TRANSFORMARE ÎN BINE A BIBLIEI

Biblia afirma ca este vie si plina de putere  si s-a demonstrat a fi asa.
 Evrei 4:12
  • 12 Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.
Psalmii 19:7-10
  • 7 Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.
  • 8 Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi înveselesc inima; poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii.
  • 9 Frica de Domnul este curată şi ţine pe vecie; judecăţile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte.
  • 10 Ele sunt mai de preţ decât aurul, decât mult aur curat; sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri.
Nicio alta carte din lume nu a avut un efect asa de transformare în bine asupra vietilor si societatilor, asa cum a avut Biblia. Oriunde evanghelia a mers, Biblia a avut un efect transformator asupra fiecarei culturi si tari înspre bine. Dealungul secolelor, cuvintele ei au convertit milioane de necredinciosi la credinta în Isus Cristos ca Domn. Milioane de oameni, care marturiseau ca ei erau imorali, pacatosi josnici, care se scufundau în patimile drogurilor, acoolului, pornografiei, jocurilor de noroc si alte lucruri de acest gen, au fost transformati în barbati si femei evlavioase, atunci când au studiat si urmat învataturile Bibliei.
Ce cuvinte de întelepciune contine Biblia!! Oameni de pe orice continent, în peste 2.000 de limbi, privesc la Biblie ca sa-i conduca prin circumstantele complicate si confuze ale vietii. Biblia a inspirat pe oameni sa construiasca spitale, sa înceapa universitati (cele mai de seama universitati ca Harvard, Yale, Princeton care au fost începute de crestini si pentru scopuri crestine), sa lanseze eforturi umanitare pentru cei saraci, sa desfinteze sclavia (William Wilberforce, un crestin evanghelic si membru al Parlamentului Britanic la începutul secolului 19, a fost în mare parte responsabil cu abolirea comertului de sclavi), sa lupte pentru egalitatea între oameni de diferite rase si fata de femei, sa investigheze stiintific universul si sa avanseze dezvoltarea artei si muzicii.

Philip Schaff, vorbind despre influenta lui Isus, a scris cu iscusinta: „Isus din Nazaret, fara bani si arme, a cucerit mai multe milioane de oameni decât Alexandru, Cezar, Mohamed si Napoleon; fara stiinta si învatamânt, a adus mai multa lumina asupra lucrurilor umane si divine decât toti filozofii si învatatii la un loc; fara elocventa scolilor, El a vorbit asemenea cuvinte de viata care n-au mai fost rostite nici înainte, nici dupa aceea si a produs efecte care nu le pot atinge niciun orator sau poet; fara sa scrie un singur rând, El a pus în miscare cele mai multe peneluri si a fost sursa de inspiratie pentru cele mai multe predici, oratorii, discutii, volume, lucrari de arta si cântece de lauda decât toata armata de oameni mari ai vremurilor stravechi si moderne la un loc!”

Capacitatea Bibliei de a transforma cu putere vietile si culturile în bine, este doar o alta dovada ca aceasta Carte este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu. Doua dintre cartile bune despre acest subiect sunt „Ce s-ar fi întâmplat daca Biblia nu ar fi fost scrisa?” si „Ce s-ar fi întâmplat daca Isus nu s-ar fi nascut?”, de D. James Kennedy si Jerry Newcombe.



Cititi si :

Niciun comentariu:

 
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Top Crestin

Social Icons

 
Blogger Templates