Ads 468x60px

vineri, 10 ianuarie 2014

Dovezi uimitoare ale credibilităţii Bibliei - 05. Exactitatea si anticipatia uimitoare a Bibliei

5. EXACTITATEA SI ANTICIPATIA UIMITOARE A BIBLIEI

Chiar daca Biblia a fost terminata cu 2000 de ani în urma, cu mult înainte de inventarea microscopului, telescopului, satelitilor etc, ea nu contine nicio eroare stiintifica. Numai acesta poate fi considerat un miracol în sine. Fara exceptie, fiecare scriere religioasa antica are anumite vederi nestiintifice de astronomie, medicina, igiena etc.
Coranul spune în Sura 18:86 ca soarele apune într-un izvor noroios – „si când a ajuns la locul unde apune soarele , a aflat cã el apune într-un izvor noroios…” Singura exceptie la acest fel de erori, între scrierile vechi, este Biblia.

Nu numai ca Biblia nu are erori stiintifice, dar într-un mod miraculos, aduce la cunostinta numeroase, dar exacte date stiintifice despre univers, cu mii de ani înainte ca oamenii de stiinta moderni sa ajunga sa le descopere. Exista multe date de acest gen.
Datorita spatiului, o sa prezint doar câteva exemple rapide.


A. Soarele

În contrast cu Coranul, Biblia învata ca soarele are un circuit prin spatiu. Scriind despre soare în Psalmul 19:6, David spune „rasaritul lui este la un capat al cerului si roata-i este drumul (circuitul) pâna la celalalt capat al lui.” Timp de multi ani criticii au luat în râs acest verset, pretinzând ca el învata ca soarele se învârte în jurul pamântului. Pe atunci, oamenii de stiinta credeau ca soarele este stationar. Cu toate acestea, s-a descoperit în ultimii ani ca soarele face de fapt un circuit prin spatiu, asa cum spune Biblia.

B. Forma pamântului

Când tot restul lumii credea ca pamântul este plat, Isaia a declarat ca lumea este rotunda...
Isaia 40:22
  • 22 El şade deasupra cercului pământului, şi locuitorii lui sunt ca nişte lăcuste înaintea Lui; El întinde cerurile ca o maramă subţire şi le lăţeşte ca un cort, ca să locuiască în el.
 spune „El este Cel Ce sade deasupra cercului pamântului…” Cuvântul evreiesc acolo pentru cerc este “chuwg” si literalmente înseamna “sfera”. Când a scris Isaia aceste cuvinte? Între anii 740 si 680 î.Cr. Aceasta înseamna ca a fost cu cel putin 300 de ani înainte ca Aristotel sa sugereze în cartea sa “În ceruri”, ca pamântul ar putea fi o sfera. Alte versete care spun acelasi lucru sunt
 Proverbe 8:27
  • 27 Când a întocmit Domnul cerurile, eu eram de faţă; când a tras o zare pe faţa adâncului,
 Iov 26:10
  • 10 A tras o boltă pe faţa apelor, ca hotar între lumină şi întuneric.
Cu peste 2.000 de ani mai târziu, unii oameni înca credeau ca Cristofor Columb (1451-1506) avea sa navigheze peste marginea planetei plate, anul 1492!

C. Suspendarea pamântului

Înainte ca Isaac Newton sa descopere legea gravitatiei, hindusii credeau ca pamântul era asezat pe spatele unui elefant care statea pe spatele unei testoase care înnota pe marea cea mare si fara de sfâsit. Grecii credeau ca zeul mitic Atlas purta pamântul pe umerii sai.
Ce a spus Biblia? În cea mai veche carte din Biblie, Iov spune în
 Iov 26:7
  • 7 El întinde miazănoaptea asupra golului, şi spânzură pământul pe nimic.
 „El [Dumnezeu] întinde nordul asupra golului si atârna pamântul pe nimic.” Oamenii de stiinta nu au descoperit ca pamântul atârna de nimic decât în anul 1650.

D. Stelele

Înainte ca telescopul sa fie inventat, omul a putut sa numere stelele. Astronomul si matematicianul grec Hiparcus (190-120 î.Cr.) a afirmat ca exista exact 1.026 de stele. Astronomul si matematicianul Ptolemeu a spus ca exista 1.056 de stele. Astronomul german Iohanes Kepler (1571-1630) a numarat 1.006 de stele. Întreaga idee ca stelele sunt nenumarate era contrar stiintei moderne, pâna când a fost inventat telescopul. Când Galileo si-a îndreptat pentru prima data telescopul spre ceruri, în 1608, am descoperit ca exista mul mai multe stele decât si-a imaginat vreodata cineva, asa cum Ieremia a spus: “Ca ostirea cerului, care nu se poate numara, si ca nisipul marii, care nu se poate masura…”
Ieremia 33:22
  • 22 Ca oştirea cerurilor care nu se poate număra şi ca nisipul mării care nu se poate măsura, aşa voi înmulţi sămânţa robului Meu David şi pe leviţii care-Mi slujesc.”
 Astazi, cu ajutorul telescoapelor puternice si a satelitilor modeni de fotografiere, oamenii de stiinta estimeaza ca universul are aproximativ 100 de miliarde de galaxii ce contin 200 de miliarde de stele fiecare.
 Carl Sagan (1934-1966), renumitul astronom al lumii, a spus „Numarul total al stelelor din univers este mai mare decât toate boabele de nisip de pe toate plajele planetei Pamânt.” (Cosmos, pag. 196). Aceasta înseamna ca exista îndeajuns de multe stele astfel încât fiecare persoana în viata de pe pamânt sa aibe personal câte 2 triliarde de stele fiecare. Dr. Mark Eastman spune „Daca am numara stelele cu o rata de 10 stele pe secunda, ne-ar lua peste 100 de trilioane de ani. Cu siguranta ca ostirea stelelor nu poate fi numarata!”

Daca doriti sa aflati mai multe din aceste lucruri stiintifice uimitoare, cautati la adresele urmatoare: www.answersingenesis.org sau www.icr.org

Cum au stiut autorii Bibliei ca stelele nu pot fi numarate, ca pamântul este rotund si ca se tine de nimic?
Au avut noroc la ghicit?
Nu cred! Exactitatea lor fara greseli elimina aceasta posibilitate. Biblia spune în 2 Petru 1:21 ca „...oamenii au vorbit de la Dumnezeu, condusi de Duhul Sfânt.” Dumnezeu care cunoaste tot ce poate fi cunoscut despre universul pe care El l-a creat, a condus scrierea Bibliei ca sa fie sigur ca ceea a vrut El sa fie scris, sa fie scris.

Cititi si :



Niciun comentariu:

 
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Top Crestin

Social Icons

 
Blogger Templates