Ads 468x60px

miercuri, 27 martie 2013

08 - Pacatul



Ocupandu-ne de acest subiect suntem pusi fata in fata cu doua stari de lucruri surprinzatoare.
        Prima stare de lucruri ne arata cat de mica este important ape care o da omul pacatului. Pentru unii pacatul este o iluzie, o plasmuire a religiei – inventia unor fanatici. Pacatul este negat, este luat in gluma si ridiculizat de om. Multi oameni care considera pacatul o realitate, continua sa traiasca in el fara sa se gandeasca prea mult la consecintele lui.

      A doua stare de lucruri ne arata cat de mare este importanta pe care o acorda Dumnezeu pacatului. Dumnezeu a spus: “sufletul care pacatuieste, acela va muri” 



Ezechiel 18:20

Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, şi tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, şi răutatea celui rău va fi peste el.

“plata pacatului este moartea”
Romani 6:23

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.

“toate pacatele sunt o uraciune in fata lui Dumnezeu”

Proverb 6:16-19

·  16 Şase lucruri urăşte Domnul şi chiar şapte Îi sunt urâte:

·  17 ochii trufaşi, limba mincinoasă, mâinile care varsă sânge nevinovat,

·  18 inima care urzeşte planuri nelegiuite, picioarele care aleargă repede la rău,

·  19 martorul mincinos, care spune minciuni, şi cel ce stârneşte certuri între fraţi.

“Tu ii urasti pe cei ce fac faradelegea”
Psalmul 5:5

Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea

   Moise spunea: “…oricine savarseste o nedreptate este o uraciune inainte Domnului”


Deuteronom 25:16

Căci oricine face aceste lucruri, oricine săvârşeşte o nedreptate, este o urâciune înaintea Domnului Dumnezeului tău.

    Pacatul este o putere a raului. Nu putem scapa de el in aceasta viata, dar il putem birui prin puterea lui Dumnezeu.

I.                    Originea pacatului

Iuda 6

 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa.

        Originea pacatului este una din tainele Bibliei. “Lucrurile ascunse sunt ale Domnului, Dumnezeului nostrum”
Deuteronom 29:29

Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele Legii acesteia.

      Originea lui este unul din “lucrurile ascunse” care vor ramane invaluite in intuneric. Pacatul este vazut mai intai in inima lui Satan. El a fost creat o fiinta desavarsita”….. pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in tine”

Ezechiel 28:11-19

·  11 Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:

·  12 „Fiul omului, fă un cântec de jale asupra împăratului Tirului şi spune-i: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Ajunseseşi la cea mai înaltă desăvârşire, erai plin de înţelepciune şi desăvârşit în frumuseţe.

·  13 Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald şi cu aur; timpanele şi flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua când ai fost făcut.

·  14 Erai un heruvim ocrotitor cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.

·  15 Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua când ai fost făcut până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.

·  16 Prin mărimea negoţului tău te-ai umplut de silnicie şi ai păcătuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu şi te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.

·  17 Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea cu strălucirea ta. De aceea te arunc la pământ, te dau privelişte împăraţilor.

·  18 Prin mulţimea nelegiuirilor tale, prin nedreptatea negoţului tău ţi-ai spurcat locaşurile sfinte; de aceea scot din mijlocul tău un foc care te mistuie şi te prefac în cenuşă pe pământ, înaintea tuturor celor ce te privesc.

·  19 Toţi cei ce te cunosc între popoare rămân uimiţi din pricina ta; eşti nimicit şi nu vei mai fi niciodată!”

Satan a cazut din desavarsire cand si-a impus vointa lui peste Dumnezeu. El a spus de cinci ori: “Ma voi……”
Isaia 14:12-17

·  12 Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!

·  13 Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei,

·  14 mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.”

·  15 Dar ai fost aruncat în Locuinţa morţilor, în adâncimile mormântului!

·  16 Cei ce te văd se uită ţintă miraţi la tine, te privesc cu luare aminte şi zic: „Acesta este omul care făcea să se cutremure pământul şi zguduia împărăţiile,

·  17 care prefăcea lumea în pustiu, nimicea cetăţile şi nu dădea drumul prinşilor săi de război?”

Era voia lui  peste voia lui Dumnezeu – si aceasta inseamna pacat. Lucrul acesta ne dovedeste ca Satan a fost cel care a dat nastere pacatului, dar ne descopere pacatul in inima lui Satan inainte ca Dumnezeu sa-l fi facut pe om

II.                  Ce este pacatul

1Ioan 3:4

  Oricine face păcat face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege.

   Este imposibil sa negi existent pacatului, cand lumea intreaga este prinsa intr-o lupta crancena intre bine si rau. Daca pacatul n-ar fi un fapt real, nu ar exista crima; nu am avea nevoie de inchisori, nu am avea nevoie de incuietori la usi ori de pivnite pentru averile noastre.Pentru unii, pacatul inseamna a fi indiscret sau a avea o slabiciune a firii. Pentru altii el este absenta binelui.
     Pentru asa-zisul invatat, el este ignoranta (nestiinta), iar pentru evolutionist, este natura fiarei salbatice.
    Ultima teorie este aceea ca pacatul este o boala ce trebuie tratata de stiinta, pentru ca omul nu este un pacatos, el este numai bolnav. Pentru altii, pacatul este o forma de egoism(iubire de sine), dar Dumnezeu spune ca:

1.      Pacatul este faradelege (versetul de mai sus)

2.      Pacatul este lipsa de slava data lui Dumnezeu

Romani 3:23

Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

3.      Pacatull este o rascoala impotriva lui Dumnezeu 

Isaia 1:2

Ascultaţi, ceruri, şi ia aminte, pământule, căci Domnul vorbeşte: „Am hrănit şi am crescut nişte copii, dar ei s-au răsculat împotriva Mea.

4.      Pacatul este necredinta: el il face mincinos pe Dumnezeu

1Ioan 5:10

Cine crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său.

5.      Pacatul este a merge pe drumul ales de tine, randuindu-si viata dupa vointa ta proprie, fara a cauta voia lui Dumnezeu

Isaia 53:6

Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.

6.      Orice nelegiuire este pacat

1Ioan 5:17

Orice nelegiuire este păcat; dar este un păcat care nu duce la moarte.

   Pacatul este o nebunie care te inseala, o putere care te distruge si un fapt real care te condamna. Pacatul este un act voit de neascultare fata de voia descoperita a lui Dumnezeu.

III.                Cum a intrat pacatul in lume

Romani 5:12

De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit…

         “….. printr-un singur om a intrat pacatul in lume”

     Caderea omului se gaseste descrisa la Genesa 3:1-24

·  1 Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină”?”

·  2 Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.

·  3 Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.”

·  4 Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri,

·  5 dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.”

·  6 Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.

·  7 Atunci li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele.

·  8 Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu care umbla prin grădină în răcoarea zilei: şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină.

·  9 Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: „Unde eşti?”

·  10 El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentru că eram gol, şi m-am ascuns.”

·  11 Şi Domnul Dumnezeu a zis: „Cine ţi-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănânci?”

·  12 Omul a răspuns: „Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom şi am mâncat.”

·  13 Şi Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai făcut?” Femeia a răspuns: „Şarpele m-a amăgit şi am mâncat din pom.”

·  14 Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână.

·  15 Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul.”

·  16 Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.”

·  17 Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el”, blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;

·  18 spini şi pălămidă să-ţi dea şi să mănânci iarba de pe câmp.

·  19 În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce.”

·  20 Adam a pus nevestei sale numele Eva: căci ea a fost mama tuturor celor vii.

·  21 Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele şi i-a îmbrăcat cu ele.

·  22 Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, dar, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.”

·  23 De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pământul din care fusese luat.

·  24 Astfel a izgonit El pe Adam; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi, care să învârtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii.

 Cand Adam a pacatuit, samanta lui a devein stricata


1Petru 1:23

fiindcă aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămânţă care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămâne în veac.

   De aceea noi suntem pacatosi, pentru ca am fost nascuti in pacat


Psalmi 51:5

Iată că sunt născut în nelegiuire, şi în păcat m-a zămislit mama mea.

Nu este nevoie sa-I inveti pe copii sa fie rai,ci dimpotriva, trebuie sa-i inveti sa fie buni. Nu-I nevoie sa-I inveti sa minta, ci dimpotriva trebuie sa-I inveti sa spuna adevarul.
   “…… Astfel dar, dupa cum printr-un singur pacat, ( a lui Adam) a venit o condamnare, care i-a lovit pe toti oamenii…”
Romani 5:18

Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.

Dupa Cuvantul lui Dumnezeu, toti oamenii sunt pacatosi, toti au fost condamnati

Ioan 3:18

Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

“Toti au pacatuit”
Romani 3:23

Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

Pacatul a intrat in lume prin primii nostril parinti in Gradina Edenului, si toti au pacatuit pentru ca toti sunt pacatosi.
     Omul pacatuieste de buna voie pentru ca este pacatos din fire. Prin urmare, puterea pe care o are pacatul asupra ta, este pe potriva placerii pe care ai avut-o pentru el.

IV.                Urmarile pacatului
Efeseni 2:1

Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre

      “Plata pacatului este moartea”. Dupa ce omul a pacatuit au aparut trei feluri de morti. Retinem in minte ca moartea nu nimiceste; ea numai desparte. In gradina Edenului ea l-a despartit pe om de Dumnezeu din punct de vedere spiritual; aceasta este moarte spiritual. Moartea naturala desparte duhul si sufletul de trup; aceasta este moarte fizica. In moartea finala, ea il desparte pentru totdeauna pe om de indurarile lui Dumnezeu; aceasta este moartea vesnica.

1.      Plata pacatului este moartea spiritual. Asa dupa cum pacatul a despartit pe om de
Dumnezeu din punct de vedere spiritual, scotandu-l afara din gradina, pentru a-l lua dinaintea lui Dumnezeu, tot asa te va desparti si pe tine pacatul lui Dumnezeu

Isaia 59:1-2

·  1 Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă,

·  2 ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte!

   Singura cale de intoarcere la Dumnezeu este sa-ti marturisesti pacatele inaintea Lui

1Ioan 1:9

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.

,si sa le parasesti                                               
   
Isaia 55:7

Să se lase cel rău de calea lui, şi omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseşte iertând.”

pentru ca in felul acesta sa poti restabili partasia cu Dumnezeu.

2.      Plata pacatului este moartea fizica. Moartea n-a avut nici un drept asupra omului
pana cand omul nu a pacatuit. Acum toti mor, pentru ca toti sunt in pacat. Moartea este universal. Si intrucat avem un efect universal, trebuie sa avem si o cauza universal, si aceasta cauza este pacatul universal. Toti omenii mor – si cei buni si cei rai, si cei tineri si cei batrani – si omul va continua sa moara pană ce moartea va fi nimicita de Domnul Isus Hristos

1Corinteni 15:26

Vrăjmaşul cel din urmă, care va fi nimicit, va fi moartea.


si va fi inghitita de biruinta
1Corinteni 15:54-57



·  54 Când trupul acesta, supus putrezirii, se va îmbrăca în neputrezire, şi trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris: „Moartea a fost înghiţită de biruinţă.

·  55 Unde îţi este biruinţa, moarte? Unde îţi este boldul, moarte?”

·  56 Boldul morţii este păcatul; şi puterea păcatului este Legea.

·  57 Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos!

3.      Plata pacatului este moartea vesnica “Sufletul care pacatuieste, acela va muri”


Ezechiel 18:20

Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, şi tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, şi răutatea celui rău va fi peste el.

Aceasta e despartirea vesnica de de iubirea lui Dumnezeu

Apocalipsa 20:14

Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.

Odata ce sufletul trece dincolo de poarta iadului este pierduta, si nu oricum, ci pentru totdeauna. El va continua sa existe, dar fara nici o speranta. El este osandit pentru vesnicie. Moartea vesnica este despartirea vesnica de Dumnezeu
Luca 16:19-31

·  19 Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi in subţire; şi în fiecare zi ducea o viaţă plină de veselie şi strălucire.

·  20 La uşa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube.

·  21 Şi dorea mult să se sature cu firimiturile care cădeau de la masa bogatului; până şi câinii veneau şi-i lingeau bubele.

·  22 Cu vremea, săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat.

·  23 Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui

·  24 şi a strigat: „Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.”

·  25 „Fiule”, i-a răspuns Avraam, „adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit.

·  26 Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.”

·  27 Bogatul a zis: „Rogu-te, dar, părinte Avraame, să trimiţi pe Lazăr în casa tatălui meu;

·  28 căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.”

·  29 Avraam a răspuns: „Au pe Moise şi pe proroci; să asculte de ei.”

·  30 „Nu, părinte Avraame”, a zis el, „ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.”

·  31 Şi Avraam i-a răspuns: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.”


V.                  Modul in care Dumnezeu a rezolvat problema pacatului

2Corinteni 5:21

Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.

        Omul care nu voieste sa primeasca remediul lui Dumnezeu pentru a fi scapat de nimicire, se lupta ca sa ajunga la mantuire prin mijloace omenesti.

1.      El se lupta ca sa aiba o neprihanire a lui, in timp ce are nevoie de innoire ca sa fie neprihanirea lui Dumnezeu
Isaia 64:4

Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză, şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul.

2.      El se lupta sa se indrepte, in timp ce are nevoie de innoire


Tit 3:5

El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt,

3.      El se lupta sa intoarca o pagina noua, in timp ce are nevoie de o viata noua

Ioan 10:10

Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.

4.      El se lupta sa fie neprihanit (indreptatit) prin lege, in timp ce are nevoie de neprihanirea prin credinta in Domnul Isus Hristos.
Galateni 2:16

Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.

5.      El se lupta sa curateasca omul vechi, in timp ce are nevoie sa fie facut un om nou in Hristos

Efeseni 2:8-9

·  8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

·  9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

6.      El se lupta sa fie mantuit prin fapte bune, in timp ce el are nevoie de mantuirea prin harul lui Dumnezeu

Efeseni 2:8-10

·  8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

·  9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

·  10 Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.

    Singura cale pentru om de a scapa de nimicire este Fiul lui Dumnezeu, care a fost facut pacat pentru noi pe cruce. La aceasta se  poate ajunge prin credinta in El primindu-l ca Mantuitor personal.

Ioan 20:30-31

·  30 Isus a mai făcut înaintea ucenicilor Săi multe alte semne care nu sunt scrise în cartea aceasta.

·  31 Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeţi că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; şi, crezând, să aveţi viaţa în Numele Lui.











Bibliografie : Noul Testament, Psalmi, Proverbe si Indrumari     editura: Liga Bibliei  

Niciun comentariu:

 
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Top Crestin

Social Icons

 
Blogger Templates