Ads 468x60px

sâmbătă, 23 martie 2013

04 - Duhul Sfant



    Duhul Sfant este Dumnezeu si este la fel ca si Tatal si Fiul. Sa nu vorbim niciodata despre El ca despre un lucru sau ca despre o influenta. El este Dumnezeu-DUhul Sfant si Biblia ne spune ca este deosebit de Tatal si de Fiul. In descrierea Creatiei din cartea Genesa, El apare ca factor active in procesul facerii lumii alaturi de Tatal si Fiul. In Vechiul Testament El a venit peste oameni spre a-I intari in vederea lucrarii lui Dumnezeu,el s-a rugat: “ Nu lua de la mineDuhul Tau cel Sfant”
Psalmul 51:11

Nu mă lepăda de la faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt.


        In Noul Testament, dupa Ziua Cinzecimii-Rusaliile, Duhul Sfant vine sa locuiasca in omul credincios, ca sa nu-l mai paraseasca niciodata, sa-l umple sis a-I dea putere pentru slujire. Studierea persoanei si a lucrarii Duhului Sfant este cea mai mare importanta. O intelegere corecta, scripturala a lui Dumnezeu-Duhul Sfant te va face sa fii crestin mai bun si un slujitor al lui Dumnezeu.
I.                    Divinitatea Duhului Sfant


Faptele apostolilor 5:3-4

·  3 Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?

·  4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.”

Avand de-a face cu Anania, Petru a dezvaluit dumnezeirea Duhului Sfant atunci cand a spus: “Anania, pentru ce ti-a umplut Satan Inima,ca sa-L mintit pe Duhul Sfant…. Nu i-ai mintit pe oamnei,ci pe Dumnezeu.” Din acest verset se vede foarte lamurit ca Duhul Sfant si Dumnezeu sic a El este co-egal, co-etern si co-existent cu Tatal si cu Fiul. Dumnezeirea Sa mai este scoasa in evidenta si prin aceea ca poseda atributii divine:

1.      El este present pretutindeni in univers
Psalmul 139:7-10

·  7 Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de faţa Ta?

·  8 Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo;

·  9 dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării,

·  10 şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca.

2.      El are toata puterea
Luca 1:35

Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, şi puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

3.      El are toata cunostinta
1Corinteni 2:10-11

·  10 Dar pe cine iertaţi voi, îl iert şi eu. În adevăr, ce am iertat eu – dacă am iertat ceva – am iertat pentru voi, în faţa lui Hristos,

·  11 ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi; căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui.
4.      El este vesnic
Evrei 9:14

cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!


   Dumnezeirea Lui  este dezvaluita prin aceea ca Numele Sau este unit in egala masura cu Numele Tatalui si al Fiului.
·         La botezul credinciosului
Matei 28:19

Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.
·         La binecuvantarea apostolica
2Corinteni 13:14

Harul Domnului Isus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi! Amin.

Dumnezeirea Lui se vede din legatura pe care o are cu viata si cu lucrarea lui Isus Hristos.
a)      Isus a fost zamislit prin Duhul Sfant
Luca 1:35

Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, şi puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

b)      El a fost uns cu Duhul Sfant pentru lucrare
Faptele apostolilor 10:38

cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul; căci Dumnezeu era cu El.

c)      El a fost calauzit de Duhul Sfant
Matei 4:1

Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de diavolul.

d)      El a fost rastignit in puterea Duhului Sfant
Evrei 9:14

cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!

e)      El a inviat prin puterea Duhului Sfant
Romani 8:11

Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.

f)       Isus le-a dat apostolilor si Bisericii porunci prin Duhul Sfant
Faptele apostolilor 1:2

de la început până în ziua în care S-a înălţat la cer, după ce, prin Duhul Sfânt, dăduse poruncile Sale apostolilor pe care-i alesese.

Daca Isus a depins numai de Duhul Sfant in timpul vietii si al lucrarii Sale pe acest pamant, putem noi sa ne permitem mai putin?
II.                  Simbolurile Duhului  Sfant
Luca 3:16

Ioan, drept răspuns, a zis tuturor: „Cât despre mine, eu vă botez cu apă; dar vine Acela care este mai puternic decât mine şi căruia eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintei. El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc.

       Adeseori este greu de transmis adevarul prin folosirea cuvintelor. De obicei ele dau la iveala numai o jumatate de adevar, lasand-o pe cealalta ascunsa. Scriitorii Bibliei au folosit anumite simboluri atunci cand au facut cunoscute tainele Duhului Sfant, deoarece ele ne vorbesc despre El mai mult decat ar putea-o face volume intregi. Aceste simboluri sunt:
1.      Simbolul focului. Focul ne vorbeste despre puterea Lui purificatoare din viata credinciosului.
Faptele apostolilor 2:3

Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei.


Isaia 8:1-7

·  1 Domnul mi-a zis: „Ia o tablă mare şi scrie pe ea, aşa ca să se înţeleagă: „Grăbeşte-te de pradă, aruncă-te asupra prăzii.”

·  2 Am luat cu mine nişte martori vrednici de credinţă: pe preotul Urie şi pe Zaharia, fiul lui Berechia.

·  3 M-am apropiat de prorociţă. Ea a zămislit, şi a născut un fiu. Apoi Domnul mi-a zis: „Pune-i numele Maher-Şalal-Haş-Baz”.

·  4 Căci, înainte ca să ştie copilul să spună „tată” şi „mamă”, se vor lua dinaintea împăratului Asiriei bogăţiile Damascului şi prada Samariei.”

·  5 Domnul mi-a vorbit iarăşi şi mi-a zis:

·  6 „Pentru că poporul acesta a dispreţuit apele din Siloe, care curg lin, şi s-a bucurat de Reţin şi de fiul lui Remalia,

·  7 iată, Domnul va trimite împotriva lor apele puternice şi mari ale Râului (Eufrat), adică pe împăratul Asiriei cu toată puterea lui; pretutindeni el va ieşi din albia lui şi se va vărsa peste malurile lui;
2.      Simbolul vantului
Ioan 3:8

Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.”

Vantul ne vorbeste despre adancimea ascunsa a puterii Lui mari de regenerare

3.      Simbolul apei
Ioan 7:37-39

·  37 În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea.

·  38 Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”

·  39 Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit.

Apa ne vorbeste despre puterea Lui de a-l umple pe credincios cu viata spiritual pana ce aceasta se revarsa.

4.      Simbolul sigiliului
Efeseni 1:13

Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit

Sigiliul ne vorbeste despre credincios ca fiind proprietatea Lui; acesta proprietate este o chestiune terminata si vesnica.
5.      Simbolul untdelemnului
Faptele apostolilor 10:38

cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul; căci Dumnezeu era cu El.

Untdelemnul ne vorbeste despre puterea Lui de a unge pe cineva pentru slujba.
6.      Simbolul porumbelului
Marcu 1:10

Şi îndată, când ieşea Isus din apă, el a văzut cerurile deschise şi Duhul coborându-Se peste El ca un porumbel.

Porumbelul ne vorbeste despre faptura lui blanda, iubitoare, plina de pace.
     Puterea cunoaste “pace lui Dumnezeu care intrece orice pricepere”
Filipeni 4:7

Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.

,numai atunci cand ne predam cu totul lui Dumnezeu.

III.                Pacatele impotriva Duhului Sfant
Matei 12:31-32

·  31 De aceea vă spun: orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.

·  32 Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

     Acesta este un studio de o mare importanta, pentru ca Duhul Sfant este Dumnezeu si necredinciosul poate pacatui impotriva Lui.
     El sa tea jute sa-ti cercetezi inima cand vei lua in seama urmatoarele:
1.      Pacatul hulirii Duhului Sfant  (versetele 31-32 de mai sus).
 Acest pacat a fost  infaptuit de vrajmasii lui Isus cand L-au invinuit ca scoate dracii cu puterea lui Satan
Matei 12:28

Dar, dacă Eu scot afară dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci Împărăţia lui Dumnezeu a venit peste voi.
2.      Pacatul inpotrivirii fata de Duhul Sfant
Faptele apostolilor 7:51

…Oameni tari la cerbice, netăiaţi împrejur cu inima şi cu urechile! Voi totdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt. Cum au făcut părinţii voştri, aşa faceţi şi voi.

Acest pacat este savarsit de omul necredincios cand Il respinge pe Isus Hristos ca Mantuitor  si Domn.

3.      Pacatul intristarii Duhului Sfant
Efeseni 4:30-32

·  30 Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.

·  31 Orice amărăciune, orice iuţeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.

·  32 Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.

Acest pacat este savarsit de omul credincios. El este intristat de purtarea noastra daca nu Ii dam posibilitatea sa ne controleze vietile spre salva lui Isus Hristos.

4.      Pacatul stingerii Duhului Sfant
1Tesaloniceni 5:19

Nu stingeţi Duhul.

Acest pacat este savarsit de crestini atunci cand este ingaduit pacatul nemarturisit
Ioan 1:19

Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.

De asemenea, Isaia 59:1-2

·  1 Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă,

·  2 ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte!

5.      Pacatul mintirii Duhului Sfant
Faptele apostolilor 5:1-11

·  1 Dar un om, numit Anania, a vândut o moşioară, cu nevasta sa Safira,

·  2 şi a oprit o parte din preţ, cu ştirea nevestei lui; apoi a adus partea cealaltă şi a pus-o la picioarele apostolilor.

·  3 Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?

·  4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.”

·  5 Anania, când a auzit cuvintele acestea, a căzut jos şi şi-a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toţi cei ce ascultau aceste lucruri.

·  6 Flăcăii s-au sculat, l-au învelit, l-au scos afară şi l-au îngropat.

·  7 Cam după trei ceasuri, a intrat şi nevasta sa, fără să ştie ce se întâmplase.

·  8 Petru i-a zis: „Spune-mi, cu atât aţi vândut moşioara?” „Da”, a răspuns ea, „cu atâta.”

·  9 Atunci Petru i-a zis: „Cum de v-aţi înţeles între voi să ispitiţi pe Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la uşă şi te vor lua şi pe tine.”

·  10 Ea a căzut îndată la picioarele lui şi şi-a dat sufletul. Când au intrat flăcăii, au găsit-o moartă; au scos-o afară şi au îngropat-o lângă bărbatul ei.

·  11 O mare frică a cuprins toată adunarea şi pe toţi cei ce au auzit aceste lucruri.

 Pacatul lui Anania si Safira a fost o inselaciune nascuta din invidie si lacomie. Ei au incercat sa-L insele pe Dumnezeu
Galateni 6:7

Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera.

Se poate pacatui deci si impotriva Duhului Sfant, caci El este Dumnezeu.


IV.             Lucrarea Duhului Sfant
Ioan 16:7-14

·  7 Totuşi vă spun adevărul: vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite.

·  8 Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata.

·  9 În ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine;

·  10 în ce priveşte neprihănirea: fiindcă Mă duc la Tatăl, şi nu Mă veţi mai vedea;

·  11 în ce priveşte judecata: fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat.

·  12 Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteţi purta.

·  13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.

·  14 El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi.

     Invatandu-I pe ucenicii Sai cu privire la venirea Duhului Sfant, Isus a mai spus: “ ….. daca nu ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi;dar daca ma duc Eu, vi-l voi trimite. El….”
1.      Va dovedi lumea vinovata de pacatul necredintei  (versetul 9)
2.      Va convinge lumea ca Isus este neprihanirea lui Dumnezeu ( versetul 10) si
Romani 10:3-4

·  3 pentru că, întrucât n-au cunoscut neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşişi şi nu s-au supus astfel neprihănirii pe care o dă Dumnezeu.

·  4 Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.

3.      Va convinge lumea ca puterea Satanei a fost infranta (versetul 11)
4.      Va naste din nou pe credincios
Ioan 3:5

Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
Si Tit 3:5

El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt,

5.      Va locui in cel credincios
1Corinteni 6:19-20

·  19 Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?

·  20 Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

6.      Il va pecetlui pe cel credincios
Efeseni 1:13-14

·  13 Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit

·  14 şi care este o arvună a moştenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.

7.      Il va boteza pe credincios
Faptele apostolilor 1:5

Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt.”

Si 1Corinteni 12:13

Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh.

8.      Il va umple pe credincios
Efeseni 5:18

Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.

9.      Ii va da putere celui credincios
Faptele apostolilor 1:8

Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”

10.  Va imparti darurile duhovnicesti credinciosilor
1Corinteni 12:1-11

·  1 În ce priveşte darurile duhovniceşti, fraţilor, nu voiesc să fiţi în necunoştinţă.

·  2 Când eraţi păgâni, ştiţi că vă duceaţi la idolii cei muţi, după cum eraţi călăuziţi.

·  3 De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: „Isus să fie anatema!” Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt.

·  4 Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh;

·  5 sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn;

·  6 sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.

·  7 Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.

·  8 De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh;

·  9 altuia, credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;

·  10 altuia, puterea să facă minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.

·  11 Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.


    Duhul Sfant a venit la Rusalii ca sa ramana cu Biserica pana ce se va implini numarul credinciosilor si va fi infatisata Domnului Isus la venirea Sa

1Corinteni 12:1-11

·  1 În ce priveşte darurile duhovniceşti, fraţilor, nu voiesc să fiţi în necunoştinţă.

·  2 Când eraţi păgâni, ştiţi că vă duceaţi la idolii cei muţi, după cum eraţi călăuziţi.

·  3 De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: „Isus să fie anatema!” Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt.

·  4 Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh;

·  5 sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn;

·  6 sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.

·  7 Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.

·  8 De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh;

·  9 altuia, credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;

·  10 altuia, puterea să facă minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.

·  11 Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.

   La fel cum Isus Hristos Si-a ispravit lucrarea pe care a venit s-o faca in trup, la fel Duhul Sfant Isi va termina lucrarea pe care a venit sa o faca in Biserica.

V.                Roada Duhului Sfant
Galateni 5:22-23

·  22 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,

·  23 blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

        “Roada Duhului este dragoste”
  Numai daca traim in dragoste putem sa inplinim voia lui Dumnezeu in vietile noastre.
   Credinciosul trebuie sa fie inspirit de dragostea, stapanit de dragostea si condus de ea

2Corinteni 5:14

Căci dragostea lui Hristos ne strânge; fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit.

Fara roada Duhului (dragostea), nu suntem decat o “zanganeala religioasa”

1Corinteni 13:1

Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

               Roada Duhului este dragostea, si ea se manifesta in bucurie, pace, indelunga rabdare, bunatate, facere de bine, credinciosie, blandete, stapanire de sine.
1.      Bucuriea este taria dragostei.
2.      Pacea este singuranta dragostei.
3.      Indelunga rabdare este rabdarea dragostei.
4.      Bunatatea este purtarea dragostei.
5.      Facerea de bine este caracterul dragostei.
6.      Credinciosia este increderea dragostei.
7.      Blandetea este smerenia dragostei
8.      Stapanirea de sine este biruinta dragostei.

“Impotrivirea acestor lucruri nu este lege.”

  Un om calauzit de Duhul Sfant nu are nevoie de o lege care sa-l oblige sa traiasca o viata neprihanita.
   Secretul unei vieti calauzite de Duhul Sfant se gaseste la Romani 12:1-2

·  1 Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.

·  2 Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.

   Pune-te in totul pe altar si Duhul Sfant iti va umple inima de dragostea lui Dumnezeu
Romani 5:5

Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.







Bibliografie : Noul Testament, Psalmi, Proverbe si Indrumari     editura: Liga Bibliei  

Niciun comentariu:

 
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Top Crestin

Social Icons

 
Blogger Templates